Peak Design Capture

Manapság elképzelhetetlen úgy elindulni egy túrára, utazásra, hogy az embernél ne legyen valamilyen fényképező eszköz. Legyen szó egy kisméretű kompaktról,  akciókameráról esetleg egy profi tükörreflexes gépről több optikával, biztos, hogy ott lapul a hátizsákunkban. Azért hogy mindig kattintásra készek legyünk, sokan a nyakukban hurcolják a gépet, ami hosszabb időn keresztül nem a legkényelmesebb. Mostani bejegyzésünk főszereplője a Kaliforniai székhelyű több Kickstarter projektet is sikeresen záró Peak Design fejlesztése a Capture. A csapat egy olyan fényképező rögzítő rendszert alkotott meg, ami biztonságos és gyors hozzáférést tesz lehetővé gépünkhöz. A Capture egy tökéletesen átgondolt és jól használható egység része . A rendszerszemlélet jellemzi egyébként az összes Peak Design terméket, minden-mindennel kompatibilis és jól együtt használható.

capture_v2

Általánosan a Capture rendszerről:
A rögzítő  akár 13mm vastag , 75mm széles anyagra tudjuk rászorítani, lehet ez öv, heveder vagy akár a hátizsákunk vállpántja.


A Capture-höz kapott cseretalpat a gépváz állványmenténél lehet becsavarni a fényképezőhöz, kamerához. Miután beszorítottuk a megfelelő anyagot a két csavar segítségével akkor lehet a gyorscseretalpat a helyére csúsztatni.  Azt is tudjuk szabályozni hogy a cseretalp mennyire szorosan illeszkedjen a Capture-ben. Ez a feszes kapcsolat lehetővé teszi, hogy akár 90kg-ot is elbír a Capture (persze ez a szám inkább csak a biztonság miatt fontos, nem hiszem hogy valaki is ilyen súlyos felszerelést cipelne).  Úgy lettek a csatlakozók kialakítva hogy mind a 4 irányból bele tudjuk illeszteni a cseretalpat.Oldani ezt a kapcsolatot a kis piros gomb megnyomásával lehet és utána tudjuk kihúzni fényképezőnket a Capture szorításából. Mivel aktív mozgás közben is használjuk a rögzítőt ezért véletlenül is benyomódhatna a kioldó gomb, de a tervezők erre is gondoltak.  Egy plusz zárrendszernek köszönhetően, a kioldó felsőrészének 90 fokos elforgatásával le tudjuk fixálni a kioldót, így dupla biztonságban van drága felszerelésünk. Az rögzítőrendszer használata gyorsan megszokható, szépen lekerekített oldalainak köszönhetően nem zavaró vagy kényelmetlen.
Az alapanyagok kiválasztásánál ügyeltek a tartósságra, súlya mindössze 80 gramm, időjárás álló alumínium.

Három változatot emelnék ki a Capture termékcsaládból:

  • CapturePOV
  • CapturePRO
  • CaptureLENS

A CapturePOV kifejezetten az akciókamerát használóknak készítették. A készletben van GoPro rögzítő foglalat illetve egy kisebb méretű cserelap is amit kompakt gépekhez ajánlott használni. Ideális túrázni, biciklizni, síelni stb, stb

A CapturePRO a nagyobb méretű DSLR (tükörreflekszes) gépekhez ajánlott. Egy nagyobb méretű gyorcseretalpat kapunk a készletben ami két különböző állvány szabvánnyal is használható (ARCA, Manfrotto RC2)   A CapturePRO hátoldalán is van egy 1/4″ es menet így akár az egész CapturePRO-t is tudjuk rögzíteni állványra.

A CaptureLENS már kifejezetten azoknak a fotósoknak készült akik több objektívvel indulnak el. Ahogy a nevéből adódik itt egy olyan egységet tudunk a Capture-be illeszteni amire az objektíveket tudunk rácsavarni. Háromféle bajonettel készíti a Peak Design a CaptureLENS-t: Canon EF, Nikon F ésSony E. Egyszerre két optikát tudunk az eszközre rögzíteni. Ha csak egy optikát teszünk a CaptureLENS-re akkor a csomagban található védőkupakkal le tudjuk fedni a másik oldalon található bajonettet, így nem juthat szennyeződés későbbi használatnál az optikába. A bajonett anyaga alumínium ami a pontos csatlakozást és tartósságot szavatolja.

A teljes Peak Design kínálatot megtaláljátok a Tripont-nál. Ha tetszik blogunk,akkor oszd meg, hogy minél többen olvassák 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s