Itt a nyár, irány a vízpart, a strand, vagy éppen egy többnapos kirándulás. Bármelyiket  is választod, egy közös kellék  biztos lesz: a törölköző. De milyen legyen?
Összehasonlítottuk a hagyományos frottír és a Vaude Sport-Towel mikroszálas törölközőt.

A frottír törölköző alapanyaga 100% pamut
Mérete: 135x67cm
A frottírszövetek szabályos hurkokkal borított szövetek; a hurkokat szintén egy külön láncfonalrendszer fonalaiból alakítják ki. (Forrás: Wikipédia)

Vaude Sport-Towel alapanyaga: 80% Polyamid, 20% Polyester
Mérete: 150x90cm
Az első meglepetés akkor ért, amikor az üzletben megláttam a csomagméretét a technikai törölközőnek. Egyből arra gondoltam, hogy a gyári csomagméret csak egy varázslat, és én soha az életben nem hajtom össze még egyszer erre a méretre. Igen pozitív élmény volt, hogy megoldható a mini csomagméret házilag is.

A képen is jól látható méretkülönbség nagy előny, hiszen a hátizsákban vagy a bőröndben minden köbcenti számít.
A méretkülönbség már egy igen komoly érv lehet a döntésben, a súlyról nem is beszélve: a mikroszálas törölköző jóval könnyebb.
A Vaude Sport-Towel másik csodás tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan szárad. Kis fejtörést okozott hogy ezt miként tudom hitelesen szemléltetni, a megoldást a konyhában találtam meg, egy egyszerű gramm mérleg segítségével.
A teszt a következőképp zajlott:

Megmértem a törölközőt száraz állapotban

10-15 másodpercig vízbe mártottam hogy szívja meg magát, majd megmértem vizesen


Kitettem száradni 3 órára a kertbe. Körülbelül 27C fok volt és gyenge szél.
Megmértem újra, ebből lehet látni hogy mennyi vizet vesztett azonos idő alatt.

A diagramon és a fényképen is jól látható, hogy a Vaude törölköző 3 óra alatt majdnem teljesen megszáradt (3gramm víz maradt benne 🙂 ). Azt még fontosnak tartom elmondani, hogy csak kiakasztottam a szárítóra és nem csavartam ki egyiket sem. Ha kicsavartam volna biztos hogy még gyorsabban megszáradtak volna, de szerintem így hitelesebb.

Sokan idegenkednek a mikroszálas törölközőktől, azt szoktam hallani, hogy  kellemetlen  érzés amikor dörzsölik a bőrhöz.
Ezekkel a törölközőkkel nem dörzsölni kell magunkat mint a frottírral, hanem fel kell itatni a nedvességet a bőrről.

Természetesen többféle méretben és színben is kaphatóak ezek a törölközők,  és nem csak a Vaude cég készít ilyen terméket.

Kommenteld posztunkat akár itt, vagy a legnagyobb közösségi portálon. Ha cikkünk olvasása közben bármilyen kérdés merült fel, ne habozz feltenni nekünk!

Leave a Reply