A Salomon és az Overlandbudapest közösen szervezett cipőtesztet annak apropójából, hogy a Salomon XR Crossmax1 -es cipőt minél többen ismerjék meg. A cipő legfontosabb jellemzője, hogy létezik belőle neutrális és pronáló verzió is. A másik érdekessége, hogy ez egy hibrid cipő, azaz aszfaltra és terepre is ajánlják, akár hosszútávú edzéshez is. Így tehát mindenki megtalálhatja a lábának  és edzésének megfelelő verziót.

Két cipőtesztelési alkalom volt meghirdetve, ezekről készült fotókkal illusztrált beszámolók itt találhatóak:
1. Salomon-Overland futócipő teszt
– Rákos patak
Második Salomon terepfutócipő teszt – Hűvösvölgy

Ahogy a cikkekben is említettük, itt a Summitfox-on olvashatjátok a teszt eredményeit, saját tapasztalataimmal kiegészítve.

A tesztelőket megkértük, hogy egy 1-től 5-ig terjedő skálán értékeljék a cipőket a következő három jellemző mentén: design, stabilitás és komfort. A résztvevő tesztelők  közül összesen 14-en töltötték ki kérdőívünket, amit szeretnék még egyszer megköszönni nekik!

Én egy neutrális verziót teszteltem, mivel a pronáló verzióban nekem nagyon sok volt az alátámasztás.

Első benyomások:

WOW, ez tűzpiros és fehér!! Nagyon megfogott a kinézete a cipőnek, feltűnő, élénk színeket bátran használtak a tervezők. A terepcipők  általában sötét színben készültek eddig, de ennek végre vége.
A tesztelők így vélekedtek a kinézetéről – 1 (borzasztó) – 5 (legszebb):

A tesztelők 64%-a 4-esre értékelte a cipőt kinézetét, ez szerintem igen jó arány.

Tesztkörök utáni tapasztalatok:

Reggeli futó lévén mindig félálomban indulok el futni. Ennél a cipőnél végre nem kellett bajlódnom a cipőfűzővel (dupla csomó és a nyuszifülek elrendezése): három mozdulat (meghúz, lefixál, zsebbe elrejt) és már indulhatok is. Mivel a cipőt “Door To Trail” szlogennel hirdetik, ezért én is aszfalton kezdtem el benne futni, és hamar felvettem a szokásos tempómat. Az első 4km aszfalton, illetve térköves úton telt, aztán jött a kitaposott földút és füves területek. A cipő kiváló tulajdonságai itt mutatkoznak meg igazán!
A stabilitásról így vélekedtek a tesztelők:

4-es és 5-ös értékelés fele fele arányban, ez is elég meggyőző.

Kényelem szempontjából sem lehet panaszom a cipőre. A puha jól illeszkedő felső rész biztosan tartja a lábat: nem engedi a cipőben elmozdulni se előre, se oldalra. Mivel már korán reggel is bőven 25 fokban futottam, így remek képet kaptam arról is, hogy  milyen jól szellőzik ez a terepcipő. Nagyjából 15 kilométert futottam benne, és sehol nem törte fel a lábam és nem csinált vízhólyagot sem 🙂
Kényelem szempontjából is csak magas pontokat kapott a Salomon Xr Crossmax1 cipő a tesztelőktől.

Az apróbb de igen fontos részletek:

A következő fontos tulajdonságait emelném ki a cipőnek:

Kommenteld posztunkat akár itt, akár facebook oldalunkon!
Ha cikkünk olvasása közben bármilyen kérdés merült fel benned, ne habozz feltenni nekünk!

Leave a Reply